Бил ли е Филип Киркоров на парти с Путин в "двореца на Путин"

Филип Киркоров е близък с президента Владимир Путин.

Бившата му съпруга Алла Пугачова се скарала с него, не могла да му прости, че защитава президента

Фенове го призовават да си признае дали е бил гост на държавния глава в палата за 100 млрд. рубли

Радвам се, че нашите възгледи съвпадат, само човек с “широко отворени очи” може да оцени ситуацията, пише певецът с български произход в защита на руския президент.

Сравнението на интериора на станалия известен като “двореца на Путин” палат на брега на Черно море с ярките тоалети на прочутия певец

Филип Киркоров се превърна в сензация в Русия

в последните дни.

Политическият анализатор Андраш Тот-Цифра публикува селекция от снимки в социалните мрежи, в които прави аналогия на “кича” в луксозния дом с блестящите костюми на Киркоров.

Зад тази забавна на пръв поглед публикация обаче се крие много по-голям скандал, в който роденият във Варна артист е замесен.

Самият автор на публикацията прави уточнението, че е напълно логично екстравагантният вкус на руския президент да се доближава до този на любимия му изпълнител.

Именно близостта на Киркоров с Путин е една от най-коментираните теми в Русия в последните седмици. Заради нея той вече се скара със своята бивша съпруга Алла Пугачова, а феновете му се обръщат срещу него. Те го призоваха да разкрие бил ли е гост на президента в луксозното имение. Самият Путин твърди, че

имотът не е негово притежание,

нито на негови близки. Публикации в социалните мрежи обаче разкриват все повече подробности за разточителни приеми, организирани в него за отбран кръг от гости, сред които и Киркоров.

Разследването за палата, оценяван на стойност 100 милиарда рубли, публикувано от опозиционния руски политик Алексей Навални в “ТикТок”, до момента

има над 60 млн. гледания

Това стана малко след като Навални бе арестуван при кацането си в Москва миналата седмица, когато се завърна от лечение в Германия след отравяне с “Новичок”.

Зрелищната акция на летището предизвика масови демонстрации, като протестиращите бяха между 50 000 и 150 хиляди. Арестувани до този момент са над 4000 души, в това число и съпругата на Алексей Навални.

“Колко струва съвестта ви”, “Не очаквах такава позиция от вас, разочарован, отписан”, “Филип се разпродаде”, “Разочарован”,

“Филип, колко ти платиха? Тъжно е...”

- пишат потресените му последователи. Въпреки това той е категоричен в защитата си на руския президент: “Радвам се, че нашите възгледи съвпадат, само човек с “широко отворени очи” може да оцени ситуацията! Смелостта на истинския лидер е да не се крие зад гърба на тийнейджърите и децата. Вчера имаше унизителна провокация. Чрез своите призиви хората бяха доведени до нарушаване на закона, без да мислят за последиците от съдбата си. Глупаво е да очакваме, че

мечката ще бъде добродушно куче,

което ще му хвърля снежни топки и ще причинява погроми.

Живеем в свободна държава, където всеки има право на своето мнение, а публичната подкрепа на нашия президент е само малка благодарност за доверието в бъдещето.” Към този пост Киркоров публикува и снимка на Путин, като призова

“да не се разклаща лодката”,

а всички руснаци да се сплотят около “нашия лидер”.

По този повод преди седмица Литва обяви руската попзвезда за персона нон грата за период от 5 години. Външното министерство на страната обясни, че Киркоров е правил концерти в Крим, като по този начин е защитил политиката на Москва и нелегалното анексиране на полуострова от Украйна.

“Изпълнители, които подкрепят окупацията на Крим, не трябва да се толерират в нито една демократична държава - обяви тогава вътрешният министър Агне Билолайте. - Ние имаме твърда позиция към подобни публични фигури, следователно нямахме никакви колебания да добавим Киркоров към списъка на хората, които не са добре дошли в Литва.”

Забраната ядоса Киркоров,

който се зарече да я обжалва и я определи като неуспешно шоу.

Това обаче съвсем не бе единственият скандал. Коментарите му против протестиращите успяха да го скарат и с бившата му жена Алла Пугачова, разкриват руските медии. Певицата и настоящият й съпруг Максим Галкин често критикуват властта и се обявиха в защита на Навални.

Според медийни публикации само часове след първата публикация на Филип, в която той яростно защитава тезата, че страната е под заплаха от външни сили,

бившата му го изтрива от приятелите си

в социалните мрежи.

“Дори Алла се отрече от него - гласи част от коментар, публикуван в руски сайт по повод на скандала. - Какво ли си мисли Филип, тръгвайки по този път на довереник на Путин. Много е тъжно, когато някой избира силния на деня и обръща гръб на всички онези хора, които през годините са го подкрепяли, направили са го сред най-богатите хора в страната, плакали са на негови концерти, допускали са го до душите си. Това ще тежи на неговата съвест”.

Някои от доскорошните му фенове стигат дори по-далеч в догадките защо Киркоров е толкова верен на Путин. Версиите са две. Първата е, че певецът с български паспорт има неплатени данъци, но тя не издържа на критичен анализ.

Още в началото на миналата година изданието “Рамблер. ру” прави разследване, с което оповестява, че “Филип Киркоров прадакшън”дължи на Федералната данъчна служба в Русия 95 605 рубли (2043 лв.). Също така според медията Киркоров имал 7 неплатени глоби за различни провинения на пътя на обща стойност 29 хил. рубли (619 лв.). Всеки сам може да прецени дали тази версия е достоверна на фона на цифрите, които са пренебрежимо малки в сравнение със състоянието на певеца.

Втората версия е, че

Киркоров връща жеста,

защото държавата го е подкрепила през 2016 г., когато френската група Space започна дело срещи Киркоров. Обвинението към него бе за плагиатство. За нарушаване на авторските права Дидие Маруани поиска компенсация от 75 милиона рубли (1 милион евро). Руският изпълнител не се съгласи с претенциите, а руското следствие отказа да образува наказателно производство срещу изпълнителя.

Вместо проверки властта отрупа с поздравителни телеграми певеца по повод 50-годишния му юбилей и организира официална церемония за награждаването му с Почетен орден. Киркоров е удостоен с наградата “за големия принос в развитието на отечественото естрадно изкуство”, а също и за дългогодишната си творческа дейност.

Разбира се, този

флирт между Киркоров и Кремъл

не е отсега, но ситуацията в момента изостри настроенията срещу звездата и по още една причина. Той пусна поста си в защита на Путин, докато бе на луксозна почивка със семейството си между Маями и Бахамските острови.

Междувременно Филип обвини и украинския президент Володимир Зеленски, че се е отрекъл от него.

Според изпълнителя двамата били в приятелски отношения, дори били неразделни, но украинецът го предал. Киркоров опита да уязви бившия си другар с думите, че титлата “народен артист” му е дадена от “далеч по-проруския” президент Виктор Юшченко.

Цялата тази активност на певеца в последните седмици доведе до критики на много от феновете му.

“Вие станахте друг човек

в последните години - пише му ядосан фен, цитиран от “Дума.ру”. - Дори на концерти не сте същият. Държите се с публиката по един по-различен начин, сякаш вече не сме приятели.”

Обвиненията към Киркоров, че се е взел твърде на сериозно, започнаха през миналата година, когато той направи скандал на репетиция за конкурса “Нова вълна”.

Филип се ядосал на организаторите заради нарушените срокове за подготовка за неговия номер.

Дали изпълнителят ще издържи на лавината от критики и ще има ли развитие по скандала с “двореца на Путин”, много скоро ще се разбере.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене