Неда Стоилова, 19 г.: Хората да се влюбят в себе си така, както обичат телефоните си

Неда Стоилова

Тя е студентка и е едно от осем момичета, които пишат на 99 адреса на успеха в проекта ни "Жените, които променят"

Неда е завършила Американския колеж в София и първи курс “Журналистика” заедно с “Политика” и “Международни отношения” в Американския университет в Благоевград.

Обича да изразява себе си креативно, постоянно да се усъвършенства, да се запознава с нови хора и да преоткрива света всеки ден. Гледа на себе си като на “едно услужливо, любопитно нещо, бликащо от енергия. А постиженията ми... Очаквайте скоро в кината!”

Неда е на 19, но с ясна цел в живота - иска да остави човечеството по-добро, отколкото го е заварила.

“В по-дългосрочен план може би нещо, свързано със запознаването на хората с вредните ефекти от твърде много време в интернет. Целта ми е да накарам хората да се влюбят в себе си така, както обичат телефоните си. “Колкото до личната ѝ мечта, Неда иска да се чувства като дете. Или да стане актриса...

Вдъхновява се от бойни момичета, които нямат нужда от помощ или принц. “Също от мама, разбира се”, признава Неда.

Не харесва, че хората в България отхвърлят всичко различно, свежо и ново.

“Разделяме се на поколения, вместо да се сближаваме като общество. Разделяме се на мъже и жени, образовани и необразовани. Рокери, инфлуенсъри, чалгаджии, зубъри. България няма да предостави среда на много от нас да постигнем мечтите си именно заради тази сива потиснатост на чувствата, отхвърлянето на различното, новото, чуждото. Защото всички са заети. Трябва да правят нещо, отиват някъде, все нямат време, а следват пътя, който е така сив, но и така ясно предначертан.”

За Неда успехът има няколко лица и е пряко обвързан с баланса. Да си наясно със себе си, околната си среда и другите хора; да слушаш тялото и ума си и да ги държиш в хармония. Също толкова важно е според нея да умееш да се адаптираш, да инвестираш времето си умно, постоянно да си подаряваш нови преживявания, макар и малки.

“Да си успял, значи да знаеш цената си и да избираш сам”, смята тя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене