Йорданка Кацарова, 22 г.: Мисията ѝ - да учи да сме добри с природата и себе си

Йорданка Кацарова

Тя е студентка и е е едно от осем момичета, които пишат на 99 адреса на успеха в проекта ни "Жените, които променят"

Тя е от София и е последна година бакалавър по “Информационни системи” в Софийския университет.

Йорданка е стажант по UI/UX Design - дизайн на потребителския интерфейс (User Interface) и потребителското изживяване (User Experience) за софтуерни продукти, системи, приложения.

“С две думи UI/UX e какво вижда потребителият (как системата изглежда пред него) и какво преживява (емоции, мисли, желания и цели), докато използва приложението”, обяснява студентката. За свое най-голямо постижение отчита факта, че е разбрала какво иска да работи. “А също и че разпознавам токсични отношения и се уча как да се справям с тях – допълва Йорданка. - Моя мисия и цел е да уча себе си и близките си да бъдем добри - с околните, със себе си, с природата.”

Вдъхновение и мотивация е черпила основно от учителката си Диана Атанасова, както и от менторката си в Able Mentor сезон 5 Олга Минева. А също и от своята майка Росица Кацарова. “Те изградиха за мен образа на работещата жена, която е открила призванието си и се усъвършенства в избраната сфера”, казва Йорданка.

Уверена е, че ще се развива тук заради фирмите, които работят с чуждестранни партньори и дават страхотни възможности в IT сектора. Но е убедена, че на страната е нужна реформа в образованието, ако искаме средата тук да бъде привлекателна за младите и те да са по-можещи и уверени.

“Успехът за мен е да се чувствам щастлива от постигнатите цели, да съм заобиколена от положителни, активни и мотивирани хора. Е, няма да откажа и къща с красива градина, басейн и библиотека, но това е само допълнение. Не е същинският успех”, категорична е Йорданка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене