Любов, смях и битки на фона на Слънчев бряг в комедията "Съни бийч"

Иво Аръков играе спасител на басейн на хотел в Слънчев бряг.
СНИМКИ: БИ ТИ ВИ

Четирима приятели стават сезонни работници в голям хотел на Слънчев бряг и заедно преживяват не само големи забавления, но и израстват. Такава е завръзката в комедийния сериал “Съни бийч”, който Би Ти Ви връща в програмата си от петък.

Той не е съвсем нов за зрителите - телевизията заложи за него при старта на пролетната си схема миналия февруари. Но излъчи само 4 епизода, преди да спре повечето си развлекателни предавания заради пандемията и фокуса на актуалните издания. Тези четири епизода обаче бяха достатъчни, за да разпалят любопитството на публиката, която все питаше кога ще може да го гледа отново. Сега Би Ти Ви ще го покаже отначало.

Главните герои в него са Гомес, Ивон, нейната сестра Дарина и Младен. Те са млади, умни, находчиви и много различни. Близки приятели, които заминават в черноморския курорт, където не просто работят и се забавляват, но и минават през доста лични премеждия.

Михаил Георгиев - Гомес е пиколo за пета поредна година в един и същи хотел. Той вече е доказал качествата си в това, което прави, и сега е на път да получи поста на фронт офис мениджър. Това ще му даде възможност да си осигури по-добър доход, с който да може да покрива издръжката на своето дете - Марти. То е оставено под попечителството на бившата жена на Гомес Елена.

Красавицата Ивон е поканена да придобие процент от нощен клуб, който тя да ръководи този сезон. Но не в Слънчев бряг, а в София. Ивон все пак трябва да стигне до курорта, за да подготви документално нещата си и да се раздели с дългогодишните си приятели Гомес и Младен. И тъкмо когато си мисли, че всичко се подрежда, както винаги е искала, на сцената се появява по-голямата ѝ и леко задръстена сестра Дарина. Тя самата току-що е заварила годеника си в изневяра с по-млада студентка. Ивон предлага на сестра си да дойде с нея в Слънчев бряг, за да се разнообрази и да не остава сама в тежък за нея момент. Там Ивон успява да уреди сестра си на нова работа като отговорник за културния туризъм към хотела. Дарина приема предизвикателството, без да знае какво точно означава това.

Евелин Костова (вляво) и Лидия Инджова влизат в ролите на сестри за сериала.
Евелин Костова (вляво) и Лидия Инджова влизат в ролите на сестри за сериала.

Последният от приятелската групичка е Младен - леко глуповат и лишен от всякакви амбиции спасител на хотелския басейн.

Заедно с Гомес организират прощална вечер за Ивон, преди тя да замине. На нея младата красавица е забелязана от Никола (Явор Бахаров) - богат сваляч, който прави всичко възможно, за да я впечатли. Сутринта след купона, когато отиват на общо събрание на екипа, Гомес и Младен научават, че новият управител на хотела е същият Никола, който е свалял Ивон предишната вечер. За Никола този пост е форма на наказание от баща му за негови провинения и необмислени харчове на пари. Така той решава веднъж завинаги да вкара в правия път разглезения си син.

Явор Бахаров в кадър от сериала
Явор Бахаров в кадър от сериала

Така Гомес, Ивон, Дарина и Младен са изправени пред началото на един необикновен сезон. Никола от своя страна има амбицията да докаже на баща си, че е способен мениджър. Забавните схватки между служители и управител се случват на фона на различни хотелски истории и проблеми, които се разрешават във всеки епизод.

Главните роли в сериала са поверени на млади, но вече доказали се актьори. В образа на Гомес е Бойко Кръстанов, който натрупа опита си в телевизията и със “Стъклен дом” и с “Под прикритие”. Ивон се изпълнява от Евелин Костова, която изигра дъщерята на героите на Георги Стайков и София Кузева в “Къде е Маги”. Лидия Инджова - младата и талантлива актриса, която бе бременната полицайка Донка в “Дяволското гърло”, влиза в ролята на Дарина.

Женкарят Младен се изпълнява от Иво Аръков. Това е единственият наш актьор, който е участвал в сериал със самия Къванч Татлъту. Иво изигра безскрупулен руснак, решен да убие героя на турската звезда, в криминалната драма “Ирония на съдбата”. Между другото тази пролет Аръков ще участва в два сериала на Би Ти Ви - освен в “Съни бийч” той има роля и в драмата “Белези”.

Бойко Кръстанов и Евелин Костова по време на снимките на "Съни бийч".
Бойко Кръстанов и Евелин Костова по време на снимките на "Съни бийч".

Даниел Цочев, Николай Ишков, Стоян Радев, Мариан Маринов, Любомир Ковачев, Пенко Господинов, Христо Петков, оперната прима Вера Гиргинова също ще участват в комедията. В нея героите се оплитат не само в любов и приятелство, но и в задкулисни игри, борба за власт, в битки да отстояват себе си.

Режисьор на “Съни бийч” е Димитър Димитров, работил по успешни български филми и сериали. Сред създателите на сериала са още главният оператор Борис Славков, гост-режисьорът Станислав Тодоров-Роги и операторът Димитър Неделчев. Сценарият е дело на Александър Чобанов, Иван Христов, Ема Борисова, Владислав Тинчев, Мирон Крумов и Христо Кабаджов.

Покрай сериала излезе и песента “Съни бийч” в изпълнение на радио- и тв водещия Димитър Павлов. Действието във видеоклипа му се развива в цирк - място, което е избрано съвсем умишлено. Там хората ходят, за да се забавляват, а арената е мястото, на което артистите доказват своите умения. Така е и с героите в сериала - всеки от тях се бори за професионално признание и да бъде забелязан на място, на което посетителите искат най-вече да се забавляват. На фона на всичко това все пак стоят човешки истории и съдби.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене