Трусове в "Ювентус"

Голът на Роналдо не бе достатъчен

Само Роналдо не стига, пишат в Италия

"Ювентус" отново се издъни в Серия "А" и напрежението в клуба е на път да ескалира. "Старата госпожа" завърши 1:1 с "Верона", въпреки че поведе с гол на Кристиано Роналдо. Така шампионът все повече изостава от лидера "Интер" в битката за титлата, макар и с мач по-малко.
Това доведе до сериозни критики към треньора Андреа Пирло. Появиха се и слухове, че може да бъде сменен при провал срещу "Порто" в Шампионската лига. "Ювентус" загуби с 1:2 като гост и го очаква тежък реванш у дома.
"Само Роналдо не стига", "Самотен Кристиано", "Ювентус" не умее да печели" са само част от заглавията в италианските медии след поредната издънка на "бианконерите".
Самият Пирло си изпусна нервите след мача. Той се ядоса на журналиста от "Скай Спорт Италия" Джанкарло Падован, който е един от най-големите критици на Маестрото. Въпросите му изнервиха до краен предел младия спец.
"Бяхме в извънредна ситуация, ако погледнете отсъстващите - заяви Пирло. - Вече бяхме адаптирали Алекс Сандро като централен защитник, така че не можехме да измислим повече от това. Ако ви липсват толкова много бранители, бекове и нападатели, тогава ми кажете какво да направя."
Той все пак намери оправдание за двете загубени точки в града на Ромео и Жулиета. Пирло определи ремито като "грешка на младостта" на тима му.

Критиците на Пирло стават все повече
Критиците на Пирло стават все повече

"Най-трудното беше да поведем, но го направихме - заяви той. - За жалост, има малки детайли, които младите футболисти все още не разбират. Това, както и липсата на опит ни костваха загубените точки. Когато излязохме напред в резултата, трябваше да сме пределно концентрирани. По-младите сякаш не усетиха, че победата може и да ни се изплъзне. Казах на Кристиано Роналдо и Алекс Сандро да ги навикват, но това не беше достатъчно. Имахме възможности да вкараме втори гол, но не ги използвахме. Теренът също не беше в идеално състояние. Дали сме зависими от головете на Кристиано? Опитваме се да работим с това, с което разполагаме. На всеки отбор биха липсвали футболисти като Алваро Мората и Пауло Дибала."
Последните двама са с контузии. От "Ювентус" се надяват, че ще успеят да вдигнат поне Мората за следващия мач.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене