Малките жени стават добри съпруги

Романът на Луиза Мей Олкът излиза на български в нов превод

"Сиела" предлага нов дългоочакван роман на Сергей Лукяненко и първа книга от поредицата "Обичай ме с лъжи"

Продължението на вечната класика от Луиза Мей Олкът, в което обичаните сестри Марч от “Малки жени” се превръщат в “Добри съпруги” (ИК “Сиела”), се появява в нов превод, дело на Евелина Пенева.

Времето лети и животът на всички от семейство Марч се променя неусетно. Мег, Джо, Бет и Ейми са безкрайно различни по характер и всяка от тях стъпва в живота на възрастните по свой начин. Всяка от тях има своите мечти и е готова да се изправи пред ред предизвикателства, за да ги постигне. Но и всяка от тях трябва да научи нови уроци.

С наближаването на сватбата на Мег и Джон момичетата осъзнават, че освен обичта си една към друга и подкрепата на близките си вече имат и нещо друго - любовта на мъжете, които са спечелили сърцата им. А тази любов има нужда от всекидневни грижи.

Дори бунтарката Джо, която успява да осъществи така бленуваното пътешествие до Ню Йорк, неусетно укротява бурния си нрав. Защото там я очакват първите разочарования – първоначалният писателски неуспех, но и неочаквани успехи – работата за местен вестник. Както и красива неочаквана любов...

С присъщото си чувство за хумор Луиза Мей Олкът успява да пресъздаде неизбежните семейни търкания, битовизмите и предизвикателствата пред всяка двойка при появата на първото дете; търсенията на всеки млад човек, напуснал за пръв път комфорта на майчиното гнездо; както и животът такъв, какъвто е – противоречив и изискващ компромиси в отношенията с другите, но пък и хармоничен и изпълнен с любов.

“Добри съпруги” също като “Малки жени” е романтична история, в която щастието, разочарованията и неочакваните обрати се преплитат в сложна плетеница. Книга, предавана от поколения на поколения, от майка на дъщеря, от приятелка на приятелка, в която вярата в доброто има своето достойно място и в наши дни.

Още заглавия на издателската къща

Лъжкиня иска

да си върне

любовта

“Опортюнистката” на Тарин Фишър (ИК “Сиела”) е първа книга от бестселъровата ѝ трилогия “Обичай ме с лъжи”. Оливия има лоша слава, но не се разкайва за нищо. Освен за едно - бурната ѝ връзка с Кейлъб, завършила преди три години. Но когато се сблъсква с него на улицата, той няма спомен коя е тя. Катастрофа го е оставила с амнезия. Дали това не е шансът, който е чакала да спечели обратно мъжа на живота си?

Сумрак се

спуска над

Русия – нова

сила между

Светлината

и Мрака

След успешните нови издания на хитовите “Нощен патрул” и “Дневен патрул” от Сергей Лукяненко на пазара се появява дългоочакваната трета част – “Сумрачен патрул”! (ИК “Сиела”)

Между Светлината и Мрака се намества нова сила, която не признава утвърдените правила.

Битката между доброто и злото сякаш едва сега започва, а съдбата на света се оказва в ръцете на Различните. Хората дори и не подозират за тяхното съществуване, но легендите твърдят, че митичен артефакт може да сбъдне немислимото – да превърне обикновен човек в Различен, при това не във вампир или върколак, а в маг.

Остава само някой да го открие. А всеки един от Различните е готов на всичко, за да се домогне до него.

Новото разпределение на картите поставя Антон Городецки в центъра на събитията, а могъща вещица, прекарала в изгнание последните десетилетия, се намесва в хода на историята.

За пръв път силите на Мрака и Светлината трябва да се обединят и с Инквизицията, за да опазят тайната на своето съществуване. Но могат ли наистина да загърбят вековната си вражда?

Битката едва сега започва, а Сумракът плете своите коварни мрежи.

Разделен в три истории, “Сумрачен патрул” е може би най-напрегната част от сагата. Поставяйки нови въпроси, Лукяненко доизгражда впечатляващата вселена на поредицата, в която нищо не е такова, каквото изглежда, а моралните дилеми сякаш нямат правилен изход за нито един от героите.

Магическата реалност на Русия на Различните оживява пред погледа на читателя, разделена между Мрака и Светлината. Когато над света властва Сумракът.

Класация на ИК "Сиела"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене