Как дa изберем прахосмукачка за малък апартамент

Грижата за чистотата на жилището е сред най-важните неща в ежедневието ни. Не е достатъчно обаче само вниманието. Имаме нужда и от добри помощници. За щастие в търговската мрежa се предлагат редица уреди, които могат да се включат в тази мисия. Сред тях е и богатият асортимент от прахосмукачки. На практика това устройство е задължително, особено когато жилището Ви изисква повече внимание, имате домашни любимци или малки деца, след които често остават забележими следи.

Как да изберете най-добрата прахосмукачка, ако апартаментът, в който живеете, е с относително малък размер? Това може би на теория изглежда лесна задача, но на практика невинаги е така.

Размер и дизайн на прахосмукачката

Звучи доста логично да изберете по-малък размер прахосмукачка, ако жилището Ви е с по-компактни размери. Това е така, тъй като уред с по-обемисто тяло трудно би намерил своето място в апартамента, без да се налага да го прескачате или да Ви тормози визуално, стърчейки от някой ъгъл на дома. Ето защо компактността е сред важните моменти при избора на прахосмукачка за вкъщи.

Дизайнът също е от значение, тъй като в някои случаи малка по размер машина може да има дизайн, който затруднява съхранението й. Стремете съм към по-разумни форми в дизайна – такива, които ще улеснят поставянето на уреда в по-тесни пространства или между други предмети и уреди. Вертикалните прахосмукачки често са добра идея, тъй като могат да стоят изправени, без да Ви пречат.

Мощност на прахосмукачката

Както казахме, размерът е важен, когато уредът ще бъде използван за малък апартамент. Освен това не трябва да пренебрегвате и мощността като основен фактор за функционирането му. Ето защо е добре да се ориентирате към компактен модел, който задължително притежава и достатъчно добра всмукателна мощност. От нея зависят успешната работа и бързото почистване на жилището Ви. Ето защо, ако живеете в малък апартамент, е по-добре да обърнете внимание точно на тези две качества на устройството, тъй като те ще бъдат водещи и занапред.

Прахосмукачки роботи

Роботизацията е може би най-популярната новост в света на почистващите уреди. Казано накратко, съвременните устройства са изключително компактни и ефективни и могат да бъдат съхранявани на почти всяко място – перфектно решение за малък апартамент, в който пространствата позволяват на този уред да разгърне потенциала си. Допълнително удобство е и възможността за настройка на работа. С нейна помощ можете да зададете на машината инструкции да се задейства тогава, когато не сте у дома и няма да си пречите взаимно.

Ниво на шума при работа

Това също е важен момент при избора на прахосмукачка за малък апартамент. В крайна сметка, макар и да инвестирате само няколко минути дневно в почистването на своето компактно жилище, силният шум би бил неудобство не само за Вас, но и за съседите. Ето защо, преди да се насочите към покупка, се консултирайте със специалист, който да уточни колко всъщност е шумен уредът, според децибелите, описани на опаковката. Счита се, че прахосмукачки, чийто шум е изчислен между 70 и 80 децибела (dB), са разумен избор за по-малки помещения.

Към какъвто и избор да се насочите, когато избирате прахосмукачка за малък апартамент, важно е да обърнете внимание най-вече на първите две характеристики – размер и всмукателна мощност на устройството.

Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене