Моуриньо скочи на Солскяер

Моуриньо е бесен на Солскяер

"Ако това беше моят син, той нямаше да получи храна!" Тези скандални думи на мениджъра на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяер по адрес на корееца Хюн-Мин Сон изкараха извън нерви Жозе Моуриньо след загубата на неговия "Тотнъм" с 1:3 от "червените дяволи". Повод за непремереното изказване на Оле стана ситуация през първото полувреме на мача, когато Сон се строполи на земята след леко докосване в лицето от Скот Мактоминей. Атаката първоначално продължи и Единсон Кавани вкара гол за "Юнайтед", но след намесата на ВАР реферът отсъди нарушение срещу корееца и попадението бе отменено. Това вбеси Солскяер, според когото кореецът е симулирал.

"Ако това беше моят син и той по този начин лежеше на терена три минути, нуждаейки се от помощта на 10 от своите съотборници, за да се изправи, след като е получил това в лицето, той нямаше да получи храна, защото това е срамно", каза норвежецът в интервюто след мача.
Моуриньо не остана длъжени и посвети голяма част от пресконференцията си на думите на Солскяер. Португалецът се накара и на журналистите, които не се отнасяли честно с него. "Аз съм много, много изненадан, че след коментара, който Оле направи за Сони, вие не ме питате за това - започна тирадата Жозе. - Вече го казах и на Оле, защото се видяхме преди няколко минути. Ако аз бях казал за някой играч от друг клуб, че "ако това беше мой син, той нямаше да получи вечеря", каква щеше да бъде реакцията? Това е много, много тъжно. Тъжно е, че изобщо не ме питате за това. Тъжно е, че не притежавате тази честност, която е въпрос на морал, за да се отнасяте към мен по същия начин, както и към останалите. Искам само да кажа, че Сони е голям късметлия, че неговият баща е по-добър човек от Оле, защото аз мисля, че един баща, какъвто съм и аз, винаги трябва да храни своите деца, без значение какво правят те. Ако трябва да откраднеш, за да нахраниш децата си, крадеш. Аз съм много, много разочарован. Както казваме в Португалия, хлябът е хляб, а сиренето е сирене. Казах вече на Оле какво мисля за неговите коментари."

Скандалната ситуация с нарушението срещу Сон
Скандалната ситуация с нарушението срещу Сон

Самият Сон преживя много тежко загубата от "Юнайтед", която отдалечи "Тотнъм" на 6 точки от топ 4. Именно кореецът откри резултата срещу "червените дяволи" с гол през първото полувреме, но тимът му допусна обрат през втората част след попадения на Фред, Кавани и Грийнууд. В интервюто си след мача Сон не издържа и се разплака от разочарование. Кореецът стана обект и на расистки обиди в социалните мрежи заради ситуацията в мача с "Юнайтед".
"Нов мач и нови отвратителни думи към наш футболист. Докладвахме и този случай на социалната платформа. Очакваме пълно разследване и от Висшата лига, за да определим най-ефективния начин за борба с тези неща. С теб сме, Сони", написаха от "Тотнъм".



ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене