Най-пъргавото кабрио в историята на Bentley

Bentley представи най-динамичния кабриолет в историята си - Continental GT Speed Convertible, базиран на нормалната версия с твърд покрив от трето поколение. Флагманският модел на британците с гюрук отгоре разполага със същия 6-литров мощен W12 битурбо бензинов двигател като купето. Мощността на мотора на Bentley Continental GT Speed Convertible е увеличена до 659 конски сили и 900 Нм въртящ момент. Има и осемстепенна роботизирана автоматична трансмисия с два съединителя. Кабриолетът ускорява от място до 100 км/ч за 3,7 секунди, с 0,1 секунди по-бързо от купето Continental GTC, което бе представено преди месец. Максималната скорост е 335 км/ч.

Британският флагман със задвижване на всички колела е оборудван с активно въздушно окачване и въглеродно-керамични спирачки. Карбоновите дискове на колелата не са задължителни и от Bentley подчертават, че балансът на мощност и сцепление може да бъде изместен назад в режим Sport за по-диво шофиране. В този режим осемстепенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител е настроена, така че да е два пъти по-бърза от стандартния модел.
Continental GT Speed Convertible също така имаа електронен заден диференциал, подобрено шаси и модерна активна технология против преобръщане на автомобила.

Кованите 22-инчови джанти могат да бъдат избрани в един от три цвята, а клиентите имат на разположение осем различни тапицерии. На клиентите се предлагат 15 опции за базовото оборудване, използвано в GT Speed Convertible, и още 11 допълнителни опции . Те имат думата и в много други аспекти на вътрешното оформление.
Мекият покрив, който се предлага в избор от седем цвята, включително и от плат туид (груба, вълнена тъкан с мека текстура във форма като рибена кост), може да бъде опънат или махнат за 19 секунди, докато колата се движи със скорост до 50 км/ч. Британският производител на автомобили твърди, че подобренията в покрива правят автомобила толкова тих отвътре, колкото при нормалното купе.

„Новият Speed е най-доброжелателен към шофьора Continental GT кабриолет и е уникален в способността си да предлага изключително изискан, целогодишен "гранд тур" с отворен покрив с изумително представяне и динамика на пътя. В комбинация с изискани, ръчно изработени интериорни детайли, Continental GT Speed Convertible представя всичко, което Bentley знае за създаването на най-стилните и елегантни автомобили в света за шофиране без покрив“, горд е Крис Крафт, член на борда на Bentley.

Continental GT Speed Convertible е наличен за поръчка сега, но подобно на купето няма да се появи във Великобритания веднага поради правилата за екологичните емисии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене