"Левски Лукойл" на крачка от финала

"Левски Лукойл" е на път да детронира шампиона

Тити още не е спокоен
Тити още не е спокоен
Треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" Константин Папазов не изпадна в излишна еуфория въпреки разгрома над "Балкан". Тимът на "сините" спечели с 84:53 във втория мач от полуфиналите на първенството и е само на една победа от битката за титлата. На финала съперник ще е победителят от двойката "Рилски спортист" - "Академик" (Пдл).

Въпреки убедителния успех Тити джентълменски призна, че разликата между двата отбора не е толкова голяма.

"Имали сме и други добри мачове, но тази победа е срещу много силен отбор - каза Папазов след успеха в зала "Универсиада". - Голямата разлика бе в енергията. Водехме убедително по този параграф. Гледайки статистиката, можем да видим неща, които са рядкост. Не сме загубили нито една четвърт, нито един от съперниците ни не е вкарал повече от 9 точки и сме направили само 9 грешки. Това са показатели, които, като се натрупат, дават голямо предимство. Психологията също е на наша страна, но в следващите 72 часа до следващия мач работата на мен и моя щаб е да може играчите да осъзнаят, че резултатът е 2:0. Няма значение с колко точки сме победили. Да, водим с 2:0, но отиваме в един много горещ терен, на който "Балкан" направи едно фантастично представяне в Европа. Трябва да подходим по същия начин. Аз се радвам, но също така съм обективен и знам, че разликата между двата отбора не е такава. Това, че днес ние заслужено победихме, е вследствие на наша много добра игра и слаба такава на съперника. Отборът на "Балкан" има и друго лице, което вероятно ще се старае да покаже. Ние обаче трябва да направим всичко възможно да ги лимитираме, защото във всички случаи днешната победа е много ценна и сладка, но още не е дошла третата."

Треньорът на тима от Ботевград Йовица Арсич бе изключително разочарван от тежкото полувреме и не особено доволен от съдийските решения в мача.

"Просто не показахме хъс и желание да се борим - каза Арсич пред "Макс спорт". - Не мога да коментирам индивидуалностите. Победиха ни с борба, с добра защита по периметъра. Всички ще се срамуват с това, което показахме. Надявам се с много повече хъс и енергия да излязат в третия мач. За обрат в серията е много рано да мислим."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене