Кейт Уинслет без капка грим в драматичния сериал “Мер от Ийсттаун”

Актрисата прекарва много време с местните в Пенсилвания, за да се подготви за ролята на Мер.

Кейт Уинслет - талантливата британска актриса, която отдавна се нареди сред най-известните холивудски лица, заминава за Филаделфия през есента на 2019 г. заради една важна задача. Тя е твърдо решена добре да вникне в атмосферата там, да овладее до съвършенство типичния акцент за местните (толкова сложен за всички останали), да прекара достатъчно време с полицаите и да разбере повече за работата им. И всичко това заради ролята си в новия сериал “Мер от Ийсттаун”.

Актрисата е спечелила най-големите киноотличия - има “Оскар”, “Еми” и “Златен глобус”, които само подсказват колко сериозно подхожда към всяка своя професионална задача.

Така е и с “Мер от Ийсттаун”, в който Кейт е в ролята на полицейски детектив. Героинята ѝ Мер Шиан разследва убийство в малкия град Ийсттаун, като сама се опитва да се справи със собствения си свят, който е пред разпад.

За да влезе убедително в кожата на Мер, Кейт Уинслет всеки ден пие кафето си във Филаделфия така, както всички останали там - черно само с капка мляко, прекарва време с полицаите, от които се учи не само как да борави с огнестрелно оръжие, а и как да говори за такива специфични за професията им неща като как да събира доказателства за разследване на убийство например.

В новия сериал Уинслет си партнира с Гай Пиърс.
СНИМКИ: НВО
В новия сериал Уинслет си партнира с Гай Пиърс. СНИМКИ: НВО

“Аз съм от актьорите, които обичат да си вършат добре работата”, казва актрисата в свое интервю. И допълва: “Цялата работа с Мер бе в това да я направя колкото се може по-истинска. Не исках да снимам тв версия на полицейско шоу или тв вариант на полицай.”

Героинята ѝ Мер Шиан е разведена майка, млада баба, която скърби за загубата на сина си. Момчето ѝ се е самоубило, а тя се бори с всички сили да задържи онова, което е останало от семейството ѝ. Всичко това се случва на фона на промененото отношение на всички в Ийсттаун - някога за хората там Мер е била истински герой, а сега никой не може да преживее това, че тя така и не успява да открие изчезналото момиче в града.

“Отдадеността ѝ да обича и да се грижи за хората, които означават най-много за нея, е преди всичко останало за Мер. Обожавам това у нея. Заради всичко това и сериалът не е просто история за убийство в малко градче”, разказва Уинслет.

Героинята ѝ е всичко, което един актьор би искал да изиграе. “Тя е едновременно мила, но и отвратителна. Тя е силна, но и чувствителна. Заядлива и сурова, но и топла и състрадателна. Упорита, но понякога и много слаба. И дълбоко в себе си тя трябва да се справя с тази вътрешна битка”, казва актрисата за новата си роля.

Заради нея Уинслет не само разчита на логопед, който да ѝ помага със специфичния акцент, но и на психотерапевт - заради мъката, която преживява Мер. Актрисата прекарва часове с десетки обикновени хора, които са загубили дете или друг любим човек и говорят за болката си.

“Според мен сега публиката копнее за истински истории на реални хора. И колкото по-истинска успеех да направя Мер, толкова по-смислено бе за мен. Беше наистина много, много важно да нямам никакъв грим. Все пак играя жена, която не е влизала във фризьорски салон, откакто синът ѝ е починал”, разказва Уинслет.

Сериалът е много повече от разказ за разкриването на убийство в малък град.
Сериалът е много повече от разказ за разкриването на убийство в малък град.

Тя прочита сценария за първите два епизода на “Мер от Ийсттаун” в края на 2018 г. и само няколко месеца по-късно вече започва да се подготвя за образа. Заминава за Филаделфия през септември 2019-а, а снимките започват през октомври. Заради пандемията екипът спира работа през март, но успяват да завършат продукцията през декември 2020 г.

“Не мисля, че имам психическата издръжливост, която се изисква, за да си детектив”, казва Уинслет за ролята си в новия сериал на НВО. “Героинята ми признава пред себе си, че се е провалила в много неща и отчаяно се опитва да поправи тези грешки и да държи всички възможно най-близо до себе си, дори да знае, че на другите понякога не им е лесно да живеят с нея”, обяснява още тя.

Кейт Уинслет е родена на 5 октомври 1975 г. в Рединг, Великобритания. Цялото ѝ семейство е артистично, затова и 11-годишна започва да се занимава по-задълбочено с драматичното изкуство.

Кариерата ѝ на актриса започва в телевизията с роля в сериал на Би Би Си през 1991-а. Година по-късно е избрана измежду 175 актриси да участва във филма на Питър Джаксън “Божествени създания”. За ролята си там е отличена с награда от Кръга на лондонските филмови критици.

През 1993 г. Уинслет се явява на прослушване за малката, но ключова роля на Луси Стийл в екранизацията на “Разум и чувства” от Джейн Остин. Вместо нея е избрана да изиграе втората главна роля - на Мариан Дашууд. Във филма актрисата си партнира с вече доказалите се имена Ема Томпсън, Хю Грант и Алън Рикман.

Безспорно големият ѝ пробив идва с драмата “Титаник”, която печели 11 от общо 14-те оскара, за които е номинирана.

Сега Уинслет не само изпълнява главната роля, но е и копродуцент на новия си сериал “Мер от Ийсттаун”. Той върви всеки понеделник от 22 ч по НВО.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене