Били Айлиш свали перуката и широките си дрехи и показа, че може да е женствена

Били Айлиш с новата си визия

СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ПЕВИЦАТА/“ВОГ”

Изпълнителката се появи по бельо и корсет на корицата на британското издание на “Вог”

Широки дрехи, под които трудно може да познаете дали се крие, мъж или жена, това е един от запазените белези на певицата Били Айлиш, заедно с бунтарския вид и дългата черна коса, чийто акцент са светлозелените корени. Или поне бяха.

19-годишната изпълнителка остави това в тийнейджърските си години, появявайки се на корицата на британския “Вог” по-женствена от всякога - в корсет с дълбоко деколте, който подчертава тънката ѝ талия и формата на тялото ѝ, която наподобява пясъчен часовник.

Всъщност Айлиш сама избира визията си.

“Никога досега не

съм пробвала

подобно нещо”,

казва тя преди фотосесията. Още преди нея захвърля завинаги черната си перука и показа естествената си руса коса.

Промяната по-скоро е провокация към феновете й заради новата й песен - “Твоята сила”. Текстът й е свързан с насилниците, които се възползват от непълнолетни момичета.

Певицата доби популярност още като тийнейджърка. Малко преди да навърши 18 г., нейна снимка, направена от папарак, на която носи прилепнал потник с презрамки, започна масово да се споделя в туитър, защото за първи път се видя, че под широките дрехи има тяло на жена. “Родена съм с ДНК, което ми е дало големи гърди. Какво от това?”, пита Айлиш феновете си пред списание “Ел”. 

Досега Айлиш се обличаше с широки дрехи, които прикриват извиквите на тялото й.

СНИМКИ: РОЙТЕРС
Досега Айлиш се обличаше с широки дрехи, които прикриват извиквите на тялото й. СНИМКИ: РОЙТЕРС
Но тогава все още е прекалено малка за провокативна фотосесия. А може би е и уплашена, че публиката ѝ ще я отхвърли, губейки уважението си към нея. “Ще бъда жена. Какво ще стане, ако искам да направя видеоклип, в който да изглеждам съблазнително?”, казва преди 2 години изпълнителката.

Тогава като всяка тийнейджърка е изпълнена с несигурност относно външния си вид. Тя многократно е казвала, че тялото ѝ е причина за нейната депресия. Пред “Вог” - Австралия, обяснява, че

носи върху себе си

няколко слоя дрехи

Причината е, че иска да запази тялото си “мистерия”, но не за да предизвика интерес, а за да не бъде съдена за него.

“Позитивните коментари за начина, по който се обличам, имат елемент на засрамване към момичетата, които предпочитат прилепналите или по-изрязани дрехи. Това никак не ми харесва”, казва Айлиш.

Вече е съзряла за по-смели стъпки. “Били е постоянно развиващ се артист с нова интерпретация за себе си от гледна точка на женствеността си. Тя е точно там, където иска да бъде, без да има предразсъдъци”, казва Алесандро Микеле от “Гучи”. Според него много хора са виждали Айлиш като икона на позитивната представа за тялото, сравнявайки я с младите ѝ колежки, които показват много повече кожа на сцената и в клиповете си. 

Певицата се 
появяваше с черна перука, чиито корени са светло-
зелени.
Певицата се появяваше с черна перука, чиито корени са светло- зелени.

Певицата е наясно, че фотосесията с корсет ще разгневи хората заради историята на тази дреха, чиято цел през вековете е да направи жените по-привлекателни, като открои талията им и покаже бюста.

“Ако трябва да съм

честна, мразя

корема си и затова

го избрах”,

казва тя пред “Вог”. Намира причината за повърхностна, но кое 19-годишно момиче няма притеснения относно външния си вид?

Айлиш знае, че ще чуе въпроса: “Щом приемаш тялото си, защо не го покажеш в действителност без пристегнатия корсет?”. Има и подготвен отговор. “Моето нещо е, че мога да правя каквото си поискам, както и вие, стига да ви кара да се чувствате добре. Искаш да си направиш операция, ами давай. Ако ти се носи определена рокля, в която останалите смятат, че изглеждаш дебела, майната им - харесва ли ви как изглеждате, ще се чувствате добре”, казва тя. 

Може би защото вече е навършила пълнолетие, се чувства по-женствена от всякога. “Заради начина, по който мисля, че ме вижда светът, никога досега не съм се чувствала желана. Това е било през целия ми живот, така че не знам дали има нещо общо със славата”, обяснява тя.

Не разбира общественото мнение, според което,

ако покажеш малко

повече кожа,

изведнъж се

превръщаш в

леко момиче

“Ако наистина е така, съм горда да съм такава. Нека обърнем това твърдение и си върнем силата. Дали показвате тялото си, или не - не от това трябва да зависи уважението към вас”, казва Айлиш.

Много холивудски звезди подкрепиха посланието, което носи с новата си визия. Сред тях бе и актрисата с български корени Нина Добрев, която в стори в инстаграм сподели снимката на Айлиш.

Женственият вид на певицата и силата, която иска да покаже с него на нежната половина от обществото, са част от новия й албум, който излиза тази година - “По-щастлива от всякога”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене