Дрейк ще получи приза "Изпълнител на десетилетието" на наградите "Билборд"

Дрейк   СНИМКА: Ройтерс

Рапърът Дрейк ще бъде удостоен с приза "Изпълнител на десетилетието" на предстоящите музикални награди на сп. "Билборд", съобщи "Варайъти".

Изпълнителят ще получи отличието си на 23 май, когато музикалното издание ще раздаде годишните си награди в театър "Майкрософт" в Лос Анджелис. Дрейк ще се присъедини към предишните носители на почетния приз Еминем и Марая Кери, предаде БТА. 

Канадският рапър има девет албума, оглавявали класацията Билборд 200 между 2009 и 2019 г. - повече от който и да е друг изпълнител през същия период. За същото десетилетие Дрейк може да се похвали с най-много сингли в Топ 10 на чарта Хот 100 - 33. Осем от тях са покорявали върха в класацията.

Дрейк надделя за приза над изпълнители като Тейлър Суифт, Бруно Марс, Риана и Адел, които допълват челната петица.

Рапърът освен това е най-награждаваният изпълнител на музикалните награди на "Билборд", като колекцията му включва 27 приза. Дрейк е със седем номинации за предстоящите отличия.

По-рано беше оповестено, че певицата Пинк ще бъде удостоена с приза "Икона" на предстоящата церемония за музикалните награди на сп. "Билборд", водещ на която ще бъде Ник Джонас.

Сред предишните носители на почетното отличие са Гарт Брукс, Марая Кери, Джанет Джексън, Дженифър Лопес, Стиви Уондър, Принс, Селин Дион, Шер, Нийл Дайъмънд.

Дрейк и Пинк ще бъдат и сред изпълнителите на шоуто, на което се очаква южнокорейската кей-поп група Би Ти Ес да представи новия си англоезичен сингъл "Butter".

С най-много номинации за музикалните награди на "Билборд" - 16, е певецът Уикенд, следван от рапъра Да Бейби с 11.

Сред дамите с най-много номинации - девет, е певицата Габи Барет, следвана от рапърката Меган дъ Стелиън със седем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене