Защо Геро прие да играе Боримечката?

Геро в Народния театър

Чуйте какво разказва

актьорът за театралната сцена

и на подкаст в сайта ни

Герасим Георгиев-Геро снощи и тази вечер гастролира в ролята на Иван Боримечката във Вазовата пиеса “Нова земя”. Поканата да изиграе ролята на “простоватия”, но много силен герой от “Под игото” идва от режисьорката Бина Харалампиева, която според критиката събира на първата сцена “звезден екип”. (Спектакълът има няколко номинации за наградата “Аскеер” - б. р.).

Боримечката помним главно от илюстрации и паметници, на които клисурецът е в героична поза до черешово топче.

Всъщност Боримечката е единственият герой, който Вазов пренася от романа си “Под игото” в “Нова земя”. Той се е образовал и навлиза в политиката. Каква е трактовката на Геро?

“Ако не са били хора като Боримечката, е нямало кой да освободи България - казва той в едно от малкото си интервюта, което даде специално за “24 часа” със съдействието на директора на Народния театър Мариус Донкин. - В България някой трябва да я свърши тази работа. Да защити идеалите си. Доколкото му е по силите. Боримечката е сложен герой. “Аз налитам да се бия...”, признава той, преценявайки къде му е мястото в политиката.

С Геро говорим за днешната политика - той, играейки в “Нова земя”, е удивен, че май нищо не се е променило и Вазов е бил истински пророк.

Дали днешните политица да прочетат “Нова земя”?

“Задължително! Пък ако нямат време да четат, нека дойдат да я гледат на сцената на Народния театър”, кани ги популярният актьор.

“На “24 часа” денонощни усмивки”, написа Геро в автограф за вестника.

 Чуйте още за новата постановка на актьора, как той самият е намерил мястото си в театъра и какво би посъветвал детето си днес на подкаст на сайта ни www.24chasa.bg и в съботния брой на “24 часа”.

Автографът, който актьорът даде  за “24 часа”. 
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Автографът, който актьорът даде за “24 часа”. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене