Орлин Горанов става първият художествен ръководител на Балканите по актьорско майсторство и режисура за мюзикъл

Орлин Горанов
СНИМКА: АРХИВ "24 ЧАСА"

Орлин Горанов застава зад преподавателската катедра, за да учи студентите как да пеят и показват актьорските си умения едновременно на сцената в мюзикъли. И не само той. Същото ще направят през есента Борис Панкин, Мариан Бачев и Стоян Радев.

“Знаете, че във Варна винаги се случват хубави неща. Дай боже и ние да сме част от тях”, каза пред “24 часа” Горанов. Малко преди това публикува в социалните мрежи, че ще бъде и художествен ръководител в първата не само в България, но и на Балканите специалност за актьорско майсторство и режисура за мюзикъл именно в морската ни столица.

“С най-голямо удоволствие приех. Ще дадем всичко от себе си, защото в момента виждате, че има нужда от актьори за мюзикъл. В колаборация с театралния колеж “Любен Гройс”, с Американския колеж и с Висшия университет по мениджмънт във Варна ще се опитаме да направим нещо интересно”, допълва Горанов.

Певецът се надява да има желаещи за кандидатстудентските изпити, които започват след около месец. “От нас те ще получат каквото трябва”, допълва той.

“Да не забравяме и рамото, което ще ни удари г-жа Даниела Димова, която е директор на операта във Варна и която ще ни предостави сцена, оркестър, актьори... Ще може нашите абсолвенти по-нататък да ги вкараме директно в спектакли”, обяснява Горанов.

Той ще преподава в колежа “Любен Гройс”. Засега е планирана само една бакалавърска програма. “Живот и здраве, в следващите години ще има и магистърска”, казва певецът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия

Напишете дума/думи за търсене