Как да спрем кихането от алергии в колата?!

Много шофьори вече преживяват първите атаки на сенна хрема. Дървета вече цъфтят и това е лоша новина за тези с поленова алергия.

През последните десетилетия се наблюдава повишаване на честотата на алергичния ринит във високо развитите страни. Смята се, че около 500 милиона души по света или около 20-30% от европейците страдат от поленова алергия. Поленовата алергия се изявява най-често като сезонен алергичен ринит, познат още като сенна хрема. Симптомите на поленовата алергия наподобяват настинка и включват повтарящо се кихане, запушен нос, хрема, сърбящи очи, нос и гърло, понякога уши, наблюдава се обща отпадналост.

Въпреки че кихането е само един от признаците за наличие на сенна хрема, шофьорите не трябва да подценяват риска, тъй като това може да доведе до пътно произшествие. Според Ахмед Лезер от германския институт по безопасност TUV, шофьорите могат да попречат на полените да навлязат в колата.

Според TUV това е важно, защото когато кихате все едно карате със затворени очи. Германските специалисти съветват редовно да се сменят филтрите на климатичната или вентилационната система, да се кара на затворени прозорци и да се зададе режим на рециркулация на климатика (да върти само вътре в купето). Също така е важно да не паркирате под дървета, от които хвърчи много прашец, редовно да се подменя поленовия филтър в колата (например на всеки 15 000 километра), често да се почиства салона на автомобила и да се носят слънчеви очила, докато шофирате.

Автомобилите, оборудвани с кожени седалки са по-щадящи към за страдащите от алергии, защото алергените по кожата не дразнят толкова, колкото върху тъканите т.е. много е по-лесно да избършете кожата с кърпа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене