„Хорът на Турецкий” с безплатен концерт при паметника на Альоша в Пловдив

Пловдивчани ще имат възможност да се насладят на изпълненията на големите творци

„Хорът на Турецкий” ще изнесе безплатен  концерт при паметника на Альоша в Пловдив, съобщиха от общината. Събитието е насрочено за 24 юни, от 17:00 часа.  Легендарният руски ансамбъл  е придружен от изящните гласове на дамската формация SOPRANO и заедно ще предложат на публиката истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство.

Концертът е от световното турне на групата под надслов UNITY SONG. Това е уникален музикален маратон на руската формация, който хвърля мост между 21 страни и обединява с песните си различни времена и пет поколения по целия свят.

Турнето минава през площадите на десетки европейски и азиатски столици и големи градове – не само у нас, то ще мине и през Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава, Ташкент и др. От 2018 до 2022г. то е обиколило площадите на 16 страни – и всеки концерт е помогнал за приятелството и културните връзки между световните столици.

UNITY SONG е под мотото „Музика за мир и здраве

„Хорът на Турецкий“ е създаден от Михаил Турецкий през 1990 г. Уникалният формат и изпълнителското майсторство на неговите солисти, чийто вокален диапазон обхваща четири и половина октави са в основата на световния им успех, завладял най-големите концертни зали - от Кремълския Дворец, до Роял Алберт Хол в Лондон, Карнеги Хол в Ню Йорк и още 100 зали в други страни. Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла. Широката репертоарна гама на хора предлага музикално удоволствие за всеки вкус и тържество на духа, когато и където да чуете „Хорът на Турецкий”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене