Почти половината електромобили в света са в Китай

До края на месец май броят на личните автомобил с нови енергии (NEV) в Китай е бил 5,8 милиона, което около половината от всички в световен мащаб, показват данни на Китайската асоциация на автомобилостроителите, съобщени на провелия се в Шанхай тези дни Китайска автомобилен форум 2021.

Продажбите на автомобили с нови енергии в страната са достигнали 950 000 бройки през първите пет месеца на 2021 г., което е 2,2 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, предаде Радио Китай.

Процентът на пазарно проникване на автомобилите с нови енергии е достигнал 8,7%, запазвайки силен тласък на растеж, показват още данните. Към април в цялата страна са построени общо 65 000 зарядни станции, 644 станции за смяна на батерии и 1,87 милиона зарядни колони, обхващащи 176 града и повече от 50 000 км магистрали.

Темпът на растеж на производството и продажбите на електрически превозни средства в Китай през следващите пет години се очаква да остане над 40%, сочи прогноза на асоциацията на автомобилостроителите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене