Милошев, Рачков и Христина освежиха тв сериалите с 2 реално талантливи деца
20 Юни 20213330

Снимането на наследници на артисти е практика още от първия филм през 1948 г.

Много деца на български актьори и актриси се снимат в българските филми и телевизионни сериали. По фамилиите им ще ги познаете: Рачков, Милошев, Ласкина, Ангелов...

Ако имаше класация за най-добри изпълнения на деца актьори, призът може би щяха да си поделят (полу)братята Петър Евтимов Милошев-Пепе и Димитър Рачков-младши.

Двамата са родени

от една майка -

Христина Апостолова - главен сценарист на сериала “Откраднат живот”. Бащите, както вече сте се досетили, са продуцентът Евтим Милошев, който се изявява и като актьор, и вездесъщият Димитър Рачков.

В сериала Рачков-младши беше Коко - момче, оставено от родителите си в детски дом.

Старшата сестра Жекова (Мартина Вачкова, дъщеря на големия Григор Вачков), която се бореше със самотата, го взе у дома си и между тях възникнаха наистина топли чувства.

В епизодична роля в “Откраднат живот” се появи и Димитър Рачков - баща на момчето и в живота, и в сериала. Според сценария той идва да вземе сина си от сестра Жекова. И докато двамата се сбогуваха, Рачков изигра страхотен скеч с маската на лицето и цигара, която искаше да запали и запуши.

Петър Милошев, наричан Пепе, влезе в образа на сина на д-р Карагьозов (Владимир Карамазов). С участието на Пепе се разви важна сюжетна линия, в която той изигра ролята си впечатляващо.

Евтим Милошев признава, че на един от епизодите между Пепе и Юлиан Вергов не издържал на емоциите и се разплакал. Сълзи потекли и от очите на Вергов.

Интересно признание прави Евтим Милошев пред “24 часа”: “Христина подготвя момчетата вкъщи и когато те дойдат на снимачната площадка, всички казват: “Ей, какви талантливи деца!”. В същото време няма родител, който да може да подложи детето си на това, на което ние подлагаме нашите. Особено Петър, който имаше доста ключова роля в един от сезоните.

Няма такова дете, което да може да стои 12 часа на снимачната площадка и да бъде винаги в кондиция.

Ако социалните знаят

какво правя с детето,

ще ми го вземат

Защото Законът за закрила на детето дава много ограничения за работа с актьори. То има право само на 4 часа на ден. Нарушавам това нещо със знанието на родители и продуценти. Слава богу, в училище поддържа добри резултати. Дори и на снимачната площадка той се чувства като част от нашата семейна среда...”

Пепе получи наградата за млад талант на церемонията “Нова тв подкрепя българските филми”.

И една весела случка от морето. На плажа Пепе мрънка, че приятелчето му си е заминало и няма с кого да играе. Хайде да играеш с мене, предлага Евтим.

“Какъв приятел си

ми ти бе, тате, ти си

ми баща”

През 2019 г. излезе филмът “Писма от Антарктида”. В него играе малкият Симеон Ангелов, син на актьора Даниел Ангелов. Разказаната история е за драмата на Ники (Симеон Ангелов), чийто баща е загинал при експедиция в Антарктида.

Майката Диана (Ирмена Чичикова) крие смъртта на съпруга си и пише писма до момчето от негово име. А Ники мечтае, когато порасне, да стане полярен изследовател като проф. Пимпирев.

В тази сложна ситуация, наситена с много драматизъм, майката и синът постепенно откриват себе си.

В “Писма от Антарктида” в епизодична роля се появява и Даниел Ангелов. Но в сериала “Ние, нашите и вашите” синът и бащата играят заедно. Даниел е директорът на гимназия Божинов, а Симеон - чаровното хлапе Вили. Двамата участват заедно и в сериала “Братя”.

В “Ние, вашите и нашите” се снима и синът на актрисата Албена Михова - Мартин Желанков. В сериала той се подвизава със собственото си име и е най-големият от петте деца на семейството на Лили (Елена Петрова) и Христо (Кирил Ефремов).

Скоро по Нова тв ще бъде излъчено продължението на сериала “Пътят на честта”. В него зрителите ще видят отново вече поотрасналия Александър Спиров. Той е син на актьора Пламен Спиров.

Предстои излъчването на новия филм на режисьора Ивайло Пенчев - “Чичо Коледа”. В главната роля е Филип Аврамов-Фицата.

Снимат се и двамата синове на актьора Деян Ангелов - Диман и Ален. Дългогодишният режисьор Марин Димитров-Мъро твърди, че малкият Ален играел феноменално. Ще видим.

София, 11-годишната дъщеря на Алекс Сърчаджиева и Иван Ласкин, също покорява киното. Преди около половин година тя се снима с майка си в “Пакет Вечност". Новата й роля е във филма “Игра на доверие”, където ще е героинята на Луиза Григорова като малка.

София не подобри

рекорда на

майка си Алекс,

която е само на 3 години, когато режисьорът Иван Андонов я снима в “Мечтатели”. Филмът е посветен на Димитър Благоев и учредяването на Българската работническа социалдемократическа партия, а Алекс играе дъщеря на Вела Благоева.

Когато е на 8 години, Александра Сърчаджиева се снима с майка си Пепа Николова във филма “Фампири, таласъми...”, пак на Иван Андонов.

В тези филмови хроники ще отбележим и актьорския дебют на Виктор, чийто баща Милен Велчев не е актьор, но е голям професионалист на сцената на фиска. Беше финансов министър в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Когато е на 12 години, неговият син Виктор се снима във филма “Революция Х”, излязъл на екран през 2018 г. като продължение на тийн сериала “Операция Z”.

Героят на Виктор се казва Явор, който пътува с училищен автобус за лагер на морето. Лукавият директор Цеков (Георги Кадурин) обаче нарежда на Явор да му носи всякаква информация за по-големите ученици и особено за плановете на музикантите от групата “Революция Х”.

Директорът Цеков е маниак да следи и контролира всичко и всички в групата. Голямата му цел е да спечели наградата “Директор на годината”. Във Филма Явор (Виктор) си партнира и със самия Димитър Бербатов.

Традиция в

българското кино е

деца на актьори да се

снимат във филми

Тя води начало е още от “Калин Орелът” - първия заснет филм на одържавената кинематография през 1948 г.

В главната роля е големият актьор Иван Димов. Синът му Петър също се снима във филма. На финала малкият трябва да плаче и да рецитира Ботевото “Жив е той, жив е...” до одъра, на който умира Калин Орелът.

Петърчо си знае наизуст стихотворението, но не може да се разплаче. Как ли не опитват, не става и не става. Баща му Иван Димов го дръпва настрана и казва: “Пете, всички сме много уморени. И всички хора тук чакат теб да се разплачеш, а ти не искаш. Не те ли е срам?”

Докачен на чест, Петърчо като ревва - сълзите му текат като река. Режисьорът Борис Борозанов вика на оператора Васил Холиолчев: “Снимай!”. Но този кадър после е отрязан, защото на него се вижда и актьорът Борис Ганчев, който играе ролята на френския посланик. Не може един представител на буржоазна държава да гледа как умира български национален герой.

На премиерата тогавашният министър-председател и лидер на БКП Вълко Червенков лично поздравява Петърчо с думите:

“Голям артист си,

много хубаво

рецитираш”

Не позна - Петър Димов не направи нито една главна роля, беше епизодик. Понякога крушата, драги актьори, пада далеч от дървото.

Този трик как да се разплаче дете актьор използва и Зако Хеския в “Йо хо хо”. И то два пъти. В ролята на момчето Леонид е Виктор Чучков, син на композитора Виктор Чучков, автор на музиката на повече от 50 филма.

Първия път Зако се кара на Виктор, че проваля филма му и от него артист няма да стане.

Втория път хока майката на Виктор, че е загубила две реквизитни пищовчета и заради нея ще спрат снимките. Тя рови притеснена в чантичката си...

И при двата случая момчето реве истински и с пълна сила. После разбира, че режисьорът и майка му предварително са се наговорили за пищовчетата.

Като малък Олег Ковачев, син на режисьора документалист Христо Ковачев, направи фурор с филма “Рицар без броня”. И той има епизод, в който трябва да плаче. Опитват с глицерин, не минава и номерът с рязане на лук. Снимачният ден пропада, вбесен, режисьорът Борислав Шаралиев се кара на екипа да направи нещо.

И тогава гримьорката така ощипва Олег, че го заболява и днес, когато се сети за случката. Но пък реването му става съвсем истинско.

Не съм чул в новите филми да ругаят или да щипят децата актьори, за да се разплачат...

И новина от последния час: Евтим Милошев започва снимките на нов сериал по БНТ. В една от главните роли е Ая - дъщерята на актьорите Яна Титова и Алекс Алексиев...

Надя на Коцето хвърчи по задачи

Надя на Коцето хвърчи по задачи

Красивата съпруга на фолкидола Константин - Надя, не знае лятна отпуска. Блондинката бе изловена от топпапараците на "България Днес" да тича из центъра на София по задачи, като хвърчеше и на токчета, и на четири гуми. Хубавицата не обикаля салони за красота и бутици, а помага на Коцето с бизнес делата му

Принцесата на Монако изчезна мистериозно в Африка

Принцесата на Монако изчезна мистериозно в Африка

Подозират, че е избягала след поредната изневяра на мъжа си Болест едва не уби красивата Шарлийн Съпругата на Албер II не е виждала децата си половин година Hаричат я "тъжната принцеса", защото след сватбата си през 2011 г. с принц Албер II тя рядко се усмихва, а на самата церемония не спира да плаче

Ултиматум за Любо Пенев

Ултиматум за Любо Пенев

Биеш или си заминаваш! Такъв ултиматум е получил треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев преди мачовете с латвийския "Лиепая" и ЦСКА 1948. Напрежението на "Армията" продължава да се покачва след разгромната загуба с 0:4 от "Лудогорец" за Суперкупата на България. Шефовете на клуба са крайно недоволни от показаната игра и проведената подготовка преди

Жената на Башар при конкуренцията

Жената на Башар при конкуренцията

При конкуренцията избяга любимата на Башар Рахал - Райна Караянева. Красивата блондинка избра да се разхлади с питие в тузарско столично заведение, само на крачки от ресторантчето на актьора. Актрисата и модел е в компанията на приятели, но прекарва много време в телефонен разговор и с цигара в ръка, уловиха я топпапараците на "България Днес"

Татяна Дончева откри парламента с маркова чанта за близо 4 хил. лв.

Татяна Дончева откри парламента с маркова чанта за близо 4 хил. лв.

Чанта на френската модна луксозна марка Givenchy разходи из кулоарите на парламента в първия си работен ден депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме" и зам.-шеф на Народното събрание Татяна Дончева. Красивата синя чанта на Дончева е модел от новата колекция на френския бранд. Зам.-шефката на парламента я бе съчетала със по-светли синя рокля и

Карикатуристът на Мохамед си отиде точно преди да освободят атентатора му

Карикатуристът на Мохамед си отиде точно преди да освободят атентатора му

Сомалиецът с брадва се опитал да го убие с 5-годишната му внучка, спасяват се в паникстаята Курт Вестергор живее 16 г. в страх на таен адрес и с охрана заради тюрбана с бомба на пророка Живот на таен адрес под полицейска охрана, смъртни заплахи и няколко опита за убийство. Така в страх в продължение на 16 години живее датският художник Курт

Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

182 новозаразени с коронавирус има през последното денонощие в България.  За последното денонощие са направени общо 12 876 теста, oт които 4329 са PCR, а са 8547 с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 425 054, от които активни са 8 296

Учени посочиха пораженията от 1, 3, 7 и 30 дни инсомния Дори и една нощ безсъние води до изтощение, подпухнали очи, забавяне на мозъчната дейност, раздразнителност, тремор, спад на либидото. Ако липса на сън ви мъчи цял месец, може да получите халюцинации, паникатаки, да започнете да се потите обилно, да слабеете, да влезете във внезапна менопауза

Без да се правя на интересен, знам, че във всеки един момент всичко може да ми се случи. Това е част - вярно, най-неприятната, от това да плащаш цената, за да упражняваш професията си и да си независим и свободен, казва известният журналист Не обичам аз да съм поводът за внимание, не обичам и подаръци да получавам, защото се чувствам неудобно

Книгите отиват във Варна с Издателска къща “Труд”

Втора загуба за Зечири

Линда Зечири допусна втора загуба на олимпийския турнир по бадминтон. 34-годишната ветеранка отстъпи на Мия Бличфелд (Дан) с 10:21, 3:21. Срещата продължи само 29 минути

Филмът „Шибил“ с безплатни прожекции из България

Зрители от Варна, Пловдив, Велико Търново, Шумен ще могат да гледат продукцията на открито и да се срещнат с актьорите Филмът „Шибил“, който спечели 136 награди в 49 държави и покори сърцата на

Искра Радева : Ние се раждаме, живеем и умираме, само за да изпитаме любовта

Днес в Силистра известната на поколения българи Искра Радева представя в Силистра постановката „Леща, грах и диаманти. В спектакъла участват и Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев

Стойчо Младенов размаха пръст: Напрежението в ЦСКА не е за всеки

Знаем слабите страни на "Лиепая", казва новият треньор на "червените" Новият треньор на ЦСКА-София Стойчо Младенов размаха пръст и даде ясно да се разбере, че ще гони футболисти