Оркестърът на двореца Шьонбрун - Виена изнася гала във Велико Търново

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се връща в България с летни концерти под открито небе. Гала вечерите са посветени на творчеството на австрийската музикална династия Щраус, съобщиха организаторите.

Турнето на дворцовите музиканти у нас започва на 6 август от старата столица Велико Търново. Тяхното представяне ще бъде част от традиционния Международен фестивал “Сцена на вековете”, който се провежда на крепостта Царевец.

Началният час на концерта е 20:30 ч. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и 2-ма солисти ще потопят публиката в музикалния свят на фамилия Щраус. Специално светлинно-визуално шоу ще допълни магията под звездите. В антракта между двете концертни части присъстващите ще имат възможност да се насладят на чаша Sekt или освежаваща напитка.

На 7 август оркестърът на Шьонбрун гостува във Варна. Концертът е предвиден да се състои в един от най- красивите и романтични открити театри на Балканите- Летен театър.

Кулминацията на турнето е Щраус галата, която виенският оркестър ще изнесе в София на 8 август. Събитието ще се проведе на пл. "Св. Александър Невски" и се осъществява с подкрепата на Столична община. То е и част от Календара на културните събития на София.

За коледните празници през 2021г. Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена изнесе два Коледни концерта в България - София (Зала 1, НДК) и Пловдив (зала С. И. Л. А. ). Концертите преминаха при препълнени зали и силно очарована публика.

Това е и мотивацията през лятото на 2022г. оркестърът да се завърне в България с обогатена и значително по-широко обхватна програма за концерт под открито небе, изцяло съставена около произведенията на династията Щраус. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Най-големите мислители в зодиака
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка
Хората, които имат този навик, правят повече секс

Напишете дума/думи за търсене