Билетите за Джон Малкович - от 50 до 400 лв., в Гърция - от 5 до 55 евро (Обзор)

Джон Малкович по време на спектакъла
СНИМКА: ВЛАДИМИР БУРЦЕВ

Два билета - една месечна заплата... Храна за душата, а другата за тялото - другия месец.

Вариантите да гледаме Малкович на живо са два: 1. Продаваме колата и купуваме билет за Народния театър и 2. Палим колата и потегляме за Гърция, където цените са съвсем различни.

Тук много народ очаква да получава изкуство даром, като от тиливизора. Изкуство, образование, здравеопазване - без пари, но за джанти, екстеншъни и нови плочки в банята - яко шари.

В този дух са десетки коментари в социалните мрежи, след като Народният театър обяви цените на дългоочакваните билети за постановката “В самотата на памуковите полета” с участието на Джон Малкович - от 50 до 400 лв. Продажбата им започва днес в 12 ч, а спектаклите са на 16, 17 и 18 февруари.

Дни преди да дойде у нас, холивудската звезда ще играе представлението пред гръцка публика (9 - 12 февруари), а билетите ще струват от 5 до 55 евро. Именно тази новина разбуни духовете във фейсбук. Обяснението за евтините билети в Гърция обаче е във фондация “Онасис”, която субсидира част от цената им, казаха от Народния театър.

Два пъти номинираният за “Оскар” актьор Джон Малкович за първи път ще играе на българска сцена заедно с друга голяма актриса - много популярната в страната си литовка Ингеборга Дапкунайте. Спектакълът е по философската пиеса на Бернар-Мари Колтес, режисирана от Тимофей Кулябин, който през декември 2022 г. постави “Нора” отново в Народния театър.

Представленията ще бъдат на английски език с български субтитри, които ще бъдат излъчвани на специални монитори. Билетите може да бъдат закупени от сайта и касите на театъра, както и от мрежата на Eventim.

Впрочем Малкович не идва за първи път у нас. През 2016 г. той се снима в американския филм Unchained в киноцентъра “Ню Бояна”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене