Досегашният номер 2 на „Валентино” става творчески директор на „Гучи”

Сабато де Сарно е роден в Неапол преди 39 години

39-годишният Сабато де Сарно от Неапол е новият творчески директор на „Гучи”, обяви в инстаграм групировката за лукс и мода. Той идва на мястото на Алесандро Микеле, който се оттегли през миналата година след седем години начело на марката. Името на Де Сарно като избор на управляващите на модната групировка е изненада за мнозина. Само преди три дни той беше в Париж, където работеше за колекцията висша мода на „Валентино” редом до творческия директор Пиерпаоло Пичоли.

В новата си роля неаполитанецът ще определя творческата визия на „Гучи” за колекциите за мъжка и дамска мода, за кожени изделия, аксесоари и лайфстайл. Той ще отговаря единствено пред главния изпълнителен директор Марко Бидзари.

Досега Де Сарно отговаряше за линията прет-а-порте на „Валентино” и беше дясна ръка на неговия творчески директор Пиерпаоло Пичоли.

Неаполитанецът е започнал кариерата си през 2005 г. в „Прада”, после е работил и в „Долче е Габана”, а от 2009 г. – във „Валентино”.

Първата колекция за „Гучи” на Де Сарно ще бъде за линията дамска мода 2024 г., която ще бъде представена през септември. Групировката за лукс води началото си от първия магазин за мода, открит преди 102 г. от Гучо Гучи във Флоренция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене