Съпругата на Гунди към актьора, изиграл мъжа ѝ: Удари ме ток - на един кадър сякаш бе той

Актьорът Павел Иванов и Величка Маркова-Лита
Снимка: Стопкадър

Погледни ме, аз съм настръхнала. Мен ме удари директно в сърцето. Особено има един кадър, дето си едно към едно.

С тези думи и разтреперан глас съпругата на легендарния български футболист Георги Аспарухов-Гунди - Величка Маркова-Лита, реагира на първите кадри на филма за него. Почти през сълзи Маркова се обърна към актьора Павел Иванов, който влезе в образа на обичания футболист, за да му признае, че се е справил с образа на любимия ѝ мъж. 

Величка Маркова-Лита и младата актриса Александра Свиленова, която влезе в нейния образ във филма "Гунди - легенда за любовта".
Снимка: Йордан Симеонов
Величка Маркова-Лита и младата актриса Александра Свиленова, която влезе в нейния образ във филма "Гунди - легенда за любовта". Снимка: Йордан Симеонов

Лентата “Гунди - легенда за любовта” започва от срещата му с Лита до трагичния 30 юни 1971 г., когато със съотборника си Никола Котков загиват в катастрофа. В 144-те страници сценарий са неразказани досега истории от живота на Аспарухов и най-голямата му любов – Величка. Въпреки препятствията по пътя на успеха, любовта и соцсистемата двамата остават заедно до самия край. Част от филма са и легендарни мачове на Гунди, а в ролята на Лита е младата Александра Свиленова. Продукцията ще излезе на голям екран тази година, а официалният трейлър - на 9 май. Продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов, режисьор е Димитър Димитров. 

Павел Иванов като Гунди 
Снимка: Йордан Симеонов
Павел Иванов като Гунди Снимка: Йордан Симеонов

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене