Студио Климентина: Грешки при гримиране

Има хиляди грешки, които можете да допуснете при гримирането. Лошото обаче е когато не ги забележите или просто решавате, че не е необходимо да ги коригирате. Ще се опитам в една статия да опиша някои от тях.

1. Светофарът свети червено - спрете!

Много внимавайте да не прекалявате с цветовете. Няма смисъл да казвам как изглеждат яркочервените устни особено на по-детските лица. В случай, че е възможно смекчете цвета. Ако ли не - изчистете го. Много е неприятно, когато си купите скъпо червило, а цветът се оказва отвратителен. Затова винаги пробвайте с тестера върху ръката. Същото важи за ружа. Макар в момента да е абсолютен хит да са леко румените бузи, не прекалявайте. Вероятно сами можете да прецените дали цветът на червилото/ ружа, или пък сенките е прекалено ярък. В случай, че се колебаете, попитайте някой!

2. Евтин фон дьо тен - по-добре без

Обикновено фон дьо тенът представлява кремообразен продукт, нанасящ се върху кожата на лицето, а понякога и върху ушите, шията и деколтето. По принцип той трябва да НЕ вреди на кожата, дори да съдържа съставки, които я подхранват. Някои по-евтини продукти са по-скоро кремообразна боя. Много вредни са, а два часа след нанасянето вече са неравномерни и стоят на петна. По-добре изобщо не си слагайте. Малко повече пестене за по-скъп ще си заслужава.

3. На мама червилото и тестера на сенките в магазина

Горните примери показват грешки, при които в най-лошия случай ще станете за смях. Е, да ви се подиграват може би не е нещо незначително, но има много по-лоши неща, които мога да се случат. Никога не използвайте гримовете на сестра си(майка си, леля си, баба си) и т.н. Ако използвате спиралата, молива, сенките може да се заразите с очна болест или да увреждите зрението си. Червилото може да бъде преносител на вируси, а ружът, фон дьо тенът, пудрата - на кожни болести. Чуждите гримове могат да причинят много други вреди - кой от кой по неприятни. Още по-лошо е да използвате тестерите в магазина. Представете си само една жена докосва пари, обществени маси, столове, парапети и милиони микроби полепват по ръцете й. После влиза в козметичен магазин и си харесва молив за очи. Решава да види как стои върху кожата й нанася малко върху ръката си. Много микроби, както се очаква, остават върху молива. След два часа влизате в същия магазин и виждате същия продукт. Много ви харесва и решавате да го пробвате, но не върху ръката си, а върху окото си. Микробите ще попаднат в него и ако не се получи инфекция, ще чувствате дискомфорт в очите си през следващите дни. В случая жената не е виновна. Прието е всички продукти да се поставят върху ръката. Тестерите не са с цел „грим на аванта", а просто проба. Ако изпробвате много продукти и ръцете ви „свършат", затова отидете до най-близката тоалетна и ги измийте. И още нещо: много внимавайте за хигиената на четчиците за сенки и спиралата. Не се притеснявайте все пак, че ако вчера сте използвали гланца на съученичка следващия месец ще сте на легло. Просто занапред внимавайте ;).

4. Розово червило, розов руж и розови сенки - поотделно са супер, но заедно - НЕ!

Много внимавайте как комбинирате тена, червилото и сенките. Никога не избирайте руж, сенки и червило в един и същ цвят. Просто си представете как изглежда! Не избирайте и сенките в същия цвят като очната линия, молива или спиралата. По принцип акцентът трябва да е или върху очите, или върху устните. Но не и върху областта с ружа! Стои крещящо, ако сложите червило в ярък цвят и привличащи погледа сенки и очна линия. Сигурно знаете, че при поставяне на тъмен руж оптически смалявате дадена част на лицето си, а при светъл -уголемявате. Ако, например, искате да „поиздялкате" върха на носа си, просто го докоснете с четчицата - не слагайте двусантиметров пласт, защото това още повече ще подчертае тази част на лицето ви, която не харесвате. Нали не искате тъмно кафявтият ви нос да отвлича вниманието от перфектно поставената очна линия и новото суперяко червило?

Грешки - много. И едва ли мога да ги опиша всичките. Разчитам на и вие сами да ги забелязвате и да се справите с тях по най-правилния начин ;).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене