За здрава коса - не я решете повече от два пъти на ден

Хубавата и добре поддържана дълга коса винаги е на мода.

Каквато и да е модата при дамските прически, едно е ясно - дългата коса винаги е на челно място в класациите и е признак за женственост. Тя обаче изисква много грижи и време. Средно човек има по 100 000 косъма на главата си, като всеки един е с продължителност 25 живота по 7 години. С използването на преса за коса, стилизанти и бои времето намалява, а косата става безжизнена и рядка. Вижте някои съвети, които ще ви помогнат да имате мечтаната прическа, без да се отказвате от машата и сешоара.

Изсушете със
студена струя след
ползване на преса

След като изправите косата си, включете студената струя на сешоара и минете по цялата дължина. Това ще я направи бляскава и ще стои естествена и разпиляна. В банята също винаги изплаквайте маската с хладка вода. Мийте косата поне 2 пъти седмично. По този начин ще държите порите на скалпа отпушени, а растежът ще се ускори. Мръсната коса расте по-бавно, а и не изглежда никак добре.

Нанасяйте шампоан
по два пъти

Нанесете шампоан веднъж и разтрийте хубаво с върха на пръстите. Така ще отделите от скалпа всичко мръсно. Изплакнете и нанесете втори път. След като отмиете, ще падне всичко ненужно. Скалпът е като лицето. За да се появи нова и чиста кожа, първо трябва да се премахне горният слой.

Постигнете обем
само с ластик

Докато се сушите, наведете главата надолу. Не я вдигайте, докато не се убедите, че косата е напълно суха. Така косъмът ще изсъхне отвесно и ще имате обем. Вържете с ластик високо горе и изчакайте поне 20 минути. През това време може да се гримирате. Когато махнете ластика, изправете само върховете.

Задължителното
подстригване на
краищата е мит

Средно косата расте с по 1 см на месец. Някои фризьори се опитват да ни убедят, че за същия този месец ние задължително трябва да се разделим със същия този 1 см от нея. Истината е, че е добре да вземаме от крайчетата единствено когато косата е много изтощена и има видими цъфтежи. Все пак тя расте от корените, а не от краищата. Подстригването спомага единствено за това да изглежда по-здрава, но няма общо с растежа. Затова отнемайте от дължината тогава, когато е много наложително.

Не решете косата
повече от два
пъти на ден

Ако сте чували, че честото разресване помага на косата да расте по-бързо, то това не е така. Освен чрез честия допир на четката до скалпа да я накъсате, няма да постигнете друго. Използвайте гребена сутрин, когато се събудите, и вечер, преди да си легнете. В никакъв случай не разресвайте, докато косата е мокра. Когато е леко подсушена, разплитането става по-лесно и накъсването се избягва.

Сплитайте
се преди сън

Докато спим, косата се разпилява и омазнява. Също така пада по-лесно. За да я запазите чиста и здрава, преди да си легнете, я сплетете. Така освен всичко останало ще се събудите и с готова прическа. На сутринта е достатъчно да я дооформите с малко лак.

Сънят помага за
здравината на косата

Доказано е, че стресът е една от основните причини за проблеми с косата. Причинява косопад и пърхoт. Достатъчното количество сън спомага не само за обновяване на тялото, а и за прическата. Пълноценната почивка ще се отрази веднага на въшния вид. Както и обратното - ако не си почивате достатъчно и не приемате витамини чрез храната, косата няма да изглежда добре.

ЮМИ РЕДЖЕБ, "24 часа"

След като я изправите, минете по дължините със студената струя на сешоара, за да стои естествена.
След като я изправите, минете по дължините със студената струя на сешоара, за да стои естествена.
Мийте косата поне два пъти седмично. Отпушените пори на скалпа я правят по-жива.
Мийте косата поне два пъти седмично. Отпушените пори на скалпа я правят по-жива.
Подстригването спомага единствено за това да изглежда по-здрава, но няма общо с растежа.
Подстригването спомага единствено за това да изглежда по-здрава, но няма общо с растежа.
В никакъв случай не решете косата, докато е мокра. По този начин ще се разделите с голяма част от нея.
В никакъв случай не решете косата, докато е мокра. По този начин ще се разделите с голяма част от нея.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене