4 специалисти съветват как да не пълнеем

снимка: Pixabay

Има моменти в живота, когато човек качва някои и друг килограм, и усеща, че връщането в старото тяло става трудно. Как да не напълняваме като следваме някои лесни и прости правила, ни съветват видни диетолози и специалисти по хранене у нас. Важно е да не забравяме, че основна причина за покачването на килограмите е високият стрес и нередовното хранене.

Огнян Симеонов - диетолог

За да не качваме килограми е важно да обръщаме внимание на количеството приемана храна. Здравословното хранене изисква дисциплина, а не воля. За закуска може да хапнем 2 филии пълнозърнест хляб, парче сирене и сезонен зеленчук. Нека междинната е 200-300 г плодове. Обядът примерно да е пълнозърнеста паста с домати или зеленчуци и малко сирене. Следобед да имаме кисело мляко с плод под ръка, а за вечеря – месо или риба с голяма свежа салата. Като е важно храненията да са през 3-4 часа.

Палачинките, баниците, кроасаните са деликатесна храна, която е добре да се приема от време на време и в умерени количества. За жените шоколадът е важен, но е добре да търсят този със 70% какао и да не се яде повече от половин на ден. По-добър и здравословен вариант са какаовите ядки – не повече от десетина на прием. Други супер храни, които носят малко калории, но много жизнена сила и енергия са: чия, киноа, годжи бери, водораслите на прах спирулина и хлорела. Всяка сутрин си слагам 2 с.л. чия в 100-200 г хладка вода, те набъбват и ги пия за енергия. И в мляко може да се потопят. Освен плодовете и зеленчуците, важни са и накиснатите във вода ядки.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене