Околоочният контур – най-големият издайник на възрастта

Един от основните издайници на възрастта е кожата на околоочния контур – с нейната дебелина от една 0,1 мм прави тази зона изключително деликатна. Всяка мимика, мръщене, усмивка или примижаване оказва въздействие върху тази зона, като я разтяга и свива, а това води до поява на т.нар. мимически бръчици. От друга страна, гримът, въздухът, слънцето, умората, стресът, храната, напитките и редица други фактори също оказват влияние върху еластичността и структурата на кожата. Неслучайно, борбата със стареенето е свързана със специални грижи, именно, за зоната около очите.

Обикновено, след 25-годишна възраст производството на колаген и еластин намалява и това води до естествено стареене на кожата. Това е и възрастта, когато се препоръчва към ежедневната грижа за кожата да се включат и продукти с противостареещо действие, особено в зоната около очите. Първите стъпки са да се осигури достатъчно подхранване и овлажняване на кожата, което да предотврати нейното изсушаване и опъване.

Важно е да сме изключително нежни и внимателни, когато почистваме или подхранваме тази зона от лицето, защото грубият натиск и търкането допълнително увреждат кожата. Нанасянето на подхранващия крем е най-добре да става с помощта на безименния пръст, тъй като неговият натиск е най-слаб. Поставете малко количество от продукта върху пръста или директно върху кожата и започнете леко да потупвате, разнасяйки го върху целия околоочен контур.

Почистването на грима и замърсяванията също трябва да става с нежни движения, без натиск или търкане. Най-добре е да изберете почистващи продукти, които не дразнят и са подходящи и за най-чувствителната кожа. Уверете се, че сте почистили добре всяка следа от грим, а най-добре е да избягвате честата употреба на големи количества грим в зоната около очите, за да минимизирате вредното му въздействие върху кожата.

Когато избирате козметика за грижа за околоочния контур, е най-добре да се доверите на марка, която е специализирана в противостареещата грижа и предлага продукти без консерванти, оцветители или ароматизатори, които дразнят нежната кожа. В това отношение, ние се спряхме на швейцарската компания за висококачествена козметика Skincode, която предлага голямо разнообразие от продукти за грижа за зрялата кожа, както и такива за предотвратяване и минимизиране на признаците на стареенето.

За борба с първите признаци на стареенето тествахме стягащия гел за околоочен контур Skincode firming eye zone gel от серията Essentials. Той е със специално разработена лека формула, която изглажда фините линии и бръчици в областта около очите, повишава здравината на кожата, възстановява естествения хидробаланс и намалява подпухналостта в зоната около очите. Продуктът е подходящ за всеки тип кожа, дори и за най-чувствителната и, естествено, е дерматологично и офталмологично тестван. В продукта не са използвани консерванти, оцветители, ароматизатори и съставки с животински произход.

Гелът се нанася сутрин и вечер върху добре почистена кожа, с леки потупващи движения. От компанията препоръчват да се съхранява в хладилник за допълнителен охлаждащ ефект при неговото нанасяне.

Друг продукт от серията Essentials, който подобрява околоочния контур, е възстановяващият крем Skincode revitalizing eye contour cream. Неговата формула е специално разработена да възстановява, очертава и подобрява околоочния контур. Освен това, продуктът изсветлява тъмните кръгове и пигментациите, хидратира кожата, дава мигновен блясък и сияние на погледа, ограничава появата на тъмни кръгове и подпухналост. Деликатната околоочна зона е видимо освежена, ободрена и невероятно жизнена.

Кремът е подходящ за дами с чувствителни очи и за тези, които ползват контактни лещи. Подобно на останалите продукти за околоочния контур се нанася сутрин и вечер. Подходящ е за всеки тип кожа, дори и най-чувствителната, тъй като не съдържа парабени, консерванти, оцветители, ароматизатори и съставки с животински произход.

Трети продукт от серията Essentials, който възстановява деликатната кожа около очите и доставя незабавен избелващ и подхранващ ефект, е избелващият крем Skincode Alpine White Brightnening eye contour cream. Нежният избелващ крем предпазва кожата от вредното влияние на UVA/UVB лъчите, неутрализира тъмните петна и торбички под очите и предпазва от преждевременно стареене. Нежната зона около очите е видимо освежена и озарена и същевременно с това защитена.

Избелващият крем съдържа Витамин В3 (ниацинамид), комплекс от алпийски растения и екстракт от зелени водорасли, които действат срещу тъмните кръгове. Кофеинът намалява подпухванията, а маслото от карите хидратира и омекотява кожата. Подходящ e за всеки тип кожа, дори и най-чувствителната. Не съдържа парабени, алергени, аромати и е тестван под дерматологичен контрол.

Друга серия на марката Skincode, която предлага голямо разнообразие от продукти за грижа за зрялата кожа, е серията Exclusive. Ще разгледаме 3 нейни продукта:

Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting Eye Contour Cream е клетъчен крем за околоочния контур „Стоп на бръчките!”, който притежава много деликатна, копринено мека текстура, специално разработен за крехката зона около очите. Продуктът притежава мултифункционално действие – намалява бръчките и торбичките под очите и изсветлява тъмните кръгове.

В състава му е включен революционният ACR-complex G2 (Активен Клетъчен Регенериращ Комплекс Генерация 2), съдържащ био-подхранващи съставки, комбинирани с два иновативни пептида, които подобряват междуклетъчната комуникация и работят като „куриери” за клетъчното реструктуриране и регенерация, осигурявайки безпрецедентен противостареещ ефект. В резултат на това, околоочният контур е по-стегнат, бръчките и фините линии видимо са омекотени, подпухванията са намалени и тъмните кръгове са изсветлени.

Клетъчният крем е подходящ за всеки тип кожа, включително и чувствителна и не съдържа парабени. Нанася се сутрин и вечер след почистване на кожата с върха на пръстите с леко потупване върху зоната около очите.

Клетъчният серум „Стоп на бръчките” Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting Serum от серията Exclusive e с кадифенo мека текстура, която видимо намалява бръчките и заедно с това коригира лицевия контур и придава блясък. Уникалната му формула включва комбинация от био-подхранващи съставки и високо ефективни пептиди от ново поколение, които въздействат върху клетъчната комуникация и подпомагат кожното реструктуриране и регенерация. Серумът намалява дълбочината на бръчките и значително подобрява кожната плътност и блясък. Притежава отразяващи светлината частици, които незабавно озаряват погледа. Серумът осигурява подобряване на кожната плътност, дълготрайна защита и превенция срещу бръчките.

Подходящ е за всеки тип кожа, включително и чувствителна, дерматологично тестван е и не съдържа парабени. Нанася се с лек кръгообразен масаж върху добре почистено лице.

Изключително лесен за нанасяне е клетъчният околоочен лифтинг рол-он SKINCODE Cellular Eye-Lift Power Pen. Със своя охлаждащ ефект той незабавно освежава, хидратира и при нежно масажиране премахва неприятните торбички под очите и подпухването. Изсветлява зоната на околоочния контур. Skincode Cellular Eye-Lift Power Pen съдържа иновативна смес от съставки с изцяло растителен произход, антиоксиданти, кофеин и Активен Клетъчен Регенериращ Комплекс Генерация 2 (ACR G2), който детоксикира тъканите.

След употреба околоочният контур изглежда отпочинал и жизнен. Подходящ е за всеки тип кожа, включително и чувствителна. Нанася се с нежно притискане сутрин и вечер като средство за грижа за околоочния контур или през деня върху грима като средство против подпухване, освежаване и успокояване на околоочната зона.

Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене