Албена Михова със закъснял новогодишен подарък - картина от Зуека

Албена Михова пред картината, която и? е подарък от Зуека

Актрисата Албена Михова получи своя новогодишен подарък от добър приятел преди дни. Закъсняла изненада, но прекрасна - картина от колегата ѝ Васил Василев-Зуека.

“Приятели сме от години и той реши да ми направи новогодишен подарък, да ме зарадва, защото бях болна. На картината му се вижда и море, а аз съм от Варна и винаги ме грабват синевата и вълните”, разказа Михова пред “24 часа”.

“Да, подарих моя картина на Албена Михова. Защо? Защото ми е приятелка”, каза Васил Василев-Зуека, когото успяхме да чуем в минутите между ангажиментите за шоуто “Като две капки вода”.

“Село Вавилоново” е символ на театъра - най-накрая различните езици се сближават в общ с това изкуство”, е темата на картината подарък. Зуека обича да дава имена на своите творби, защото така дава стимул на зрителя да фантазира. Известният актьор не може да се оплаче от почитатели в ролята си на маестро пред платното, макар скромно да твърди, че “името продава” и хората са впечатлени да имат негова творба. В онлайн изложби картините му, вдъхновени от Дон Кихот и Христос, от сцената и световни художници, винаги са с червена точка за откупка. Цените не могат да се сравнят с тези на наши класици, но дори в пандемия ценителите могат да си ги позволят, казват галеристи.

Очаква се първата негова изложба в пловдивската галерия U PARK, която беше обявена за 10 декември, но отложена за март заради пандемията. Междувременно Зуека е много търсен във виртуалните галерии. Кураторите са лаконични - картините му са с цени 600-700 лева, но той е склонен и да подарява свои работи. Сюжетите са библейски, а боите - акрилни. Пандемията е върнала актьора към неговото увлечение от младежките години и след 20 г. той пак държи четката. С изненадващ дори за самия него успех.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене