Малките жени стават добри съпруги

Романът на Луиза Мей Олкът излиза на български в нов превод

"Сиела" предлага нов дългоочакван роман на Сергей Лукяненко и първа книга от поредицата "Обичай ме с лъжи"

Продължението на вечната класика от Луиза Мей Олкът, в което обичаните сестри Марч от “Малки жени” се превръщат в “Добри съпруги” (ИК “Сиела”), се появява в нов превод, дело на Евелина Пенева.

Времето лети и животът на всички от семейство Марч се променя неусетно. Мег, Джо, Бет и Ейми са безкрайно различни по характер и всяка от тях стъпва в живота на възрастните по свой начин. Всяка от тях има своите мечти и е готова да се изправи пред ред предизвикателства, за да ги постигне. Но и всяка от тях трябва да научи нови уроци.

С наближаването на сватбата на Мег и Джон момичетата осъзнават, че освен обичта си една към друга и подкрепата на близките си вече имат и нещо друго - любовта на мъжете, които са спечелили сърцата им. А тази любов има нужда от всекидневни грижи.

Дори бунтарката Джо, която успява да осъществи така бленуваното пътешествие до Ню Йорк, неусетно укротява бурния си нрав. Защото там я очакват първите разочарования – първоначалният писателски неуспех, но и неочаквани успехи – работата за местен вестник. Както и красива неочаквана любов...

С присъщото си чувство за хумор Луиза Мей Олкът успява да пресъздаде неизбежните семейни търкания, битовизмите и предизвикателствата пред всяка двойка при появата на първото дете; търсенията на всеки млад човек, напуснал за пръв път комфорта на майчиното гнездо; както и животът такъв, какъвто е – противоречив и изискващ компромиси в отношенията с другите, но пък и хармоничен и изпълнен с любов.

“Добри съпруги” също като “Малки жени” е романтична история, в която щастието, разочарованията и неочакваните обрати се преплитат в сложна плетеница. Книга, предавана от поколения на поколения, от майка на дъщеря, от приятелка на приятелка, в която вярата в доброто има своето достойно място и в наши дни.

Още заглавия на издателската къща

Лъжкиня иска

да си върне

любовта

“Опортюнистката” на Тарин Фишър (ИК “Сиела”) е първа книга от бестселъровата ѝ трилогия “Обичай ме с лъжи”. Оливия има лоша слава, но не се разкайва за нищо. Освен за едно - бурната ѝ връзка с Кейлъб, завършила преди три години. Но когато се сблъсква с него на улицата, той няма спомен коя е тя. Катастрофа го е оставила с амнезия. Дали това не е шансът, който е чакала да спечели обратно мъжа на живота си?

Сумрак се

спуска над

Русия – нова

сила между

Светлината

и Мрака

След успешните нови издания на хитовите “Нощен патрул” и “Дневен патрул” от Сергей Лукяненко на пазара се появява дългоочакваната трета част – “Сумрачен патрул”! (ИК “Сиела”)

Между Светлината и Мрака се намества нова сила, която не признава утвърдените правила.

Битката между доброто и злото сякаш едва сега започва, а съдбата на света се оказва в ръцете на Различните. Хората дори и не подозират за тяхното съществуване, но легендите твърдят, че митичен артефакт може да сбъдне немислимото – да превърне обикновен човек в Различен, при това не във вампир или върколак, а в маг.

Остава само някой да го открие. А всеки един от Различните е готов на всичко, за да се домогне до него.

Новото разпределение на картите поставя Антон Городецки в центъра на събитията, а могъща вещица, прекарала в изгнание последните десетилетия, се намесва в хода на историята.

За пръв път силите на Мрака и Светлината трябва да се обединят и с Инквизицията, за да опазят тайната на своето съществуване. Но могат ли наистина да загърбят вековната си вражда?

Битката едва сега започва, а Сумракът плете своите коварни мрежи.

Разделен в три истории, “Сумрачен патрул” е може би най-напрегната част от сагата. Поставяйки нови въпроси, Лукяненко доизгражда впечатляващата вселена на поредицата, в която нищо не е такова, каквото изглежда, а моралните дилеми сякаш нямат правилен изход за нито един от героите.

Магическата реалност на Русия на Различните оживява пред погледа на читателя, разделена между Мрака и Светлината. Когато над света властва Сумракът.

Класация на ИК "Сиела"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене